AVELSVERKSAMHET 2017-12-10T18:22:09+01:00

AVELSVERKSAMHET

Vi bedriver småskalig avel av hopphästar.

Nuvarande hästar

Madame de Sally

Madame de Sally (kallas Sally) är stallets framtid. Sally är dotter till Notre Dame och pappa är Cohiba. Hon är född 2011 och är hela 1,78 m hög. På grund av rejäl tillväxt har vi tagit det lugnt men är det dags för stordåd. Sally har många goda egenskaper men hennes främsta egenskap är hennes fantastiska temperament. Vi köpte Sally efter hon gjort 3-årstest 2014.

Läs mer (blup)

Tidigare hästar

Boarps Timjan

Boarps Timjan (Timjan) köptes in vid 6 månaders ålder från Anna Löfdahl i Aneby då Madame inte blev dräktig. Timjan är född 2016 och Timjans pappa är en av Danmarks finaste hopphingstar Balou, ändå detta rör hon sig som en dressyrhäst. Tyvärr fick Timjan en spark i hagen vid en olyckshändelse våren 2017 och har sedan kämpat med tre operationer och otaliga veterinärbesök. Just nu väntar vi på återbesök för ett kontrollera höger framben som har en störd tillväxtzon. Nu krävs ett smärre mirakel för att det ska bli bra. Trots alla motgångar är hon pigg och glad och faktiskt ohalt.

Läs mer (blup)
Notre Dame

Madame är en fantastisk individ född 1995 i Belgien. Hon kom till oss 2013 efter att vi förlorat Cornelia med föl vid en förlossning.
Madames stamtavla lämnar inget åt slumpen. Hon har två fina avkommor kvar i Europa, Little Star, sto född 1998 och Lois Lane, sto född 1999, båda efter Little Rock, samt vår Sally som blev hennes sista avkomma.

Enligt Madame pass är hon född i Belgien men har även bott i Frankrike och Belgien. Till Sverige kom hon 2008. På Irland vann hon Grand Prix-hoppning och i Sverige har hon framgångsrikt tävlat hoppning upp till 1,40 m samt MSVB:2 dressyr. Tyvärr har hon inte blivit dräktig hos oss trots två försök 2015 och 2016. Som läromästare har hon varit fenomenal och hon har också fostrat Timjan. Det är sällan som man träffar på en sådan unik multitalang med ett temperament och personlighet som är utöver det vanliga. Madame är dessutom extremt medveten om det och är en diva ut i hovspetsarna.

Läs mer (blup)
Cornelia

Född 1995 hemma hos oss. Skadade sig vid första fölningen och blev tyvärr ingen tävlingshäst. Tredje fölningen (hingtföl född 2013 efter Hip Hop) slutade tragiskt. Efter ett felläge på fölet och några dagar på Djursjukhuset i Skara miste vi både fölet och Cornelia

Läs mer (blup)
Cinatra (efter Cornelia)

Sto Cinatra född 1999 efter Electro. Cinatra tävlade framgångsrikt upp till 1,30 m hoppning nationellt men avslutade sina dagar med ett trasigt bakknä efter ett fall på hinder.

Läs mer (blup)
Cidane (efter Cornelia)

Hingst Cidane född 2007 efter Aerline H som förolyckades i hagen som 2-åring.

Läs mer (blup)
Jasmin

Född 1989 efter Chapman. Inköpt 1999 hos Åsa Eriksson. Tävlad upp till 1,20 m. Avslutade sina dagar hos oss 21 år gammal 2011.

Läs mer (blup)

född 1993 efter Everest AB- premierad. Född hos Erling Brag.

Läs mer (blup)

Hingst (senare valack) född 1997 efter Pomme Royal. Placerad i svår klass i Sverige och exporterad till USA. Född hos Åsa och Lars Eriksson.

Läs mer (blup)
Jarilo (efter Jasmin)

Hingst (senare valack) Jarilo född 2008 efter Aerline H

Läs mer (blup)